Wednesday, March 16, 2011

5 Dinners, 5 Looks

Oh dinner tonite?  Tapi seakan jemu dengan heels. No need to worry. Nowadays people live in style. Yang suka heels, can go ahead, yang cintakan flat and strap, there you go, siapa kata tidak boleh bergaya. Asal saja, pandai bawa diri, yang digayakan pasti berkenan di hati.

1. Peep Toe Flats
Jika anda tidak memakai kasut tinggi, namun anda perlukan kasut yang sesuai untuk dres, peep toe flat adalah pilihan yang terbaik. Namun bukan semua peep toe flats adalah sesuai untuk dress, tetapi sebahagiannya mempunyai rekaan yang sama cuma bezanya di bahagian tapak. Peep toe flats selain daripada dress, juga sesuai untuk skirt dan seluar ketat.
Tip ketika mencari peep toe flat :
1. Elakkan kasut yang mudah bergulung, mudah mengembang, atau kasut yang terlalu lembut di dalam.
2. Elak kasut yang diperbuat daripada getah, plastik atau jeli. Kasut ini kelihatan tidak formal.
3. Pilih dari jenis kulit, suede, campuran kulit dan fabrik.
3. Ringkas dan mempunyai ciri seperti kasut tumit tinggi jika dilihat daripada atas.

2. Wedges for dinner.
Sekarang kebanyakan wanita lebih gemar memilih kasut yang lebih selesa seperti wedges kerana boleh memakainya untuk jangka masa panjang dan tidak meletihkan. Untuk mencari wedges yang sesuai untuk padanan dinner agak sukar, namun anda harus pandai memilih dan jika sudah bertemu kasut pilihan hati dan sesuai pula dengan pakaian malam yang ada di wardrobe, anda tidak perlu berfikir panjang.
Tip mencari wedges untuk dinner :
1. Sekiranya merancang mencari kasut untuk dres pendek, cari wedges yang tapaknya lebih runcing, dengan rekaan atas bertali yang menarik, atau lebih elegan. Jika mencari klasik pumps, pilih stail yang lebih klasik dan sofistikated.
2. Cari wedges daripada jenis satin, suede atau baldu yang dipadan dengan kayu.


3. Dressy or strappy flat sandals
Letih bertumit tinggi? Yes, u can sometimes change to flat and this dressy or strappy flat sandals are not much differ from heels that you have. Flat sandals with skimpy straps and/or feminine embellishments are far more versatile than sporty stlyes, and they can be dressed up or down and work well with everything from jeans and casual skirts, dresses even shorts.
Tips memilih strappy flat sandals :
1. Pastikan memilih ikatan tali yang berstail dan ini memudahkan anda untuk memadankannya dengan pakaian yang lain.
2. Mentang-mentang ia kasut flat, tidak semestinya selesa. Pastikan anda betul-betul mencubanya dan jalan ke kawasan sekitar. Cari stail dengan strap di buku lali, tali-tali ini lebih selesa pada tempatnya berbanding di jari.
3. Untuk penampilan yang santai, tetapi tidak terlalu kasual, cuba cuba padankan strappy flat sandals dengan skirt kembang dan longgar.

Flat Sandals by Arturo Chiang - $49.99 (36% off)4. Red Pumps Shoe
Kasut dinamik yang harus dimiliki dalam wardrobe setiap wanita. Kasut ini membuat kepala yang memandang berpusing, menyerap kuasa dan ciri feminin, dan kasut ini juga lebih bergaya daripada apa yang anda fikirkan.
Tip memilih heels merah :
1. Red pumps look great with any neutral shade, seperti hitam, kelabu, krim dan ia juga padanan yang berani untuk khaki atau taupe.
2. Classically-shaped pumps, di dalam sebarang warna, boleh disuaipadan dengan skirt, dres atau seluar pelbagai jenis, labuh atau gaya. Red pumps menyimpan semua rahsia glamor, power dan seksi.
3. Untuk gaya lebih berani, padankan hijau dengan red pumps. Namun pastikan ia hijau yang lebih kurang sama dengan merah dan padankan kemerahan kasut anda dengan aksesori yang anda pakai.
4. Untuk gaya elegan dan sofistaked, pilih pump stail dengan ketinggian 3-4 inci, dengan warna merah sebahagian gelap atau merah gelap.
5. Padankan red pumps dengan dres atau pakaian malam yang lebih gelap atau pekat.
6. Jika mahu sentuhan romantik, pilih jenis satin pumps dengan reben yang besar atau yang mempunyai batu permata. Sebarang warna merah adalah sesuai.
7. Gaya retro - dapatkan klasik merah warna terang dengan hadapan tertutup, tinggi dan tiada hiasan. Ia sesuai untuk dipadankan dengan apa sahaja daripada jeans hingga ke pensil skirt. large product image

5. Ankle Strap Sandals
Juga harus dimiliki. Nampak relaks namun tetap penuh gaya elegan.

Tip :
1. Sesuai untuk dress yang lebih ringkas dan tidak banyak batu permata
2. Lebih padan dengan kasual dress yang stail
3. Jika ketinggian satu masalah, cari ankle strap sandals yang lebih rendah sedikit agar kamu tidak mudah tersungkur bila bersamanya....


Nothing says

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com